Logo fra Nyiaarhus.dk hjemmeside

En del af SM Media

STEDER I ÅRHUS

 Der ligger masser af smukke oaser rundt i Århus.

Her på siden er samlet de steder, der ikke kan puttes ind under de andre kategorier. Tag et kig rundt og bliv inspireret til din næste tur.

Salling roof top header
Dokk1 multihus i Århus

Dokk1 Multihus

Domen i århus

Domen

hasle bakker i århus

Hasle bakker

Ingerslev boulevard marked i århus

Ingerslev marked

Salling Roof top

Salling Rooftop

Street art i århus

Street Art

Sydhavnen i Århus

Sydhavnen

tangkrogen i århus

Tangkrogen

Salling Roof top

Væksthusene

Dokk1

Dokk1, der ligger ved havnen i Århus er et kulturhus med bibliotek, borgerservice og arrangementer. Her kan du også finde legeområder til børnene og en smuk udsigt ud over havnen i Århus.

Selvom du ikke skal låne bøger på bibliotektet er Dokk1 et besøg værd. Den helt specielle ro, der er over stedet giver en helt fredfyld stemning. Og så byder Dokk1 på overraskende kunst, både i bygningen og i det store underjordisk parkeringshus.

Domen og Pier2 haverne

På havnen mellem Bestseller og Navitas ligger den store gennemsigtige kuppel Domen.

Domen er et fælles byhus med plads til alle og her inde under taget er en helt speciel ro og hjemmelige hygge. Her kan du sidde og kigge ud over havnen med udsigt både til Århus Ø, Mellemarmen og Dokk1.. Og så er her en cafe med drikkevarer og lette lækre retter.

Udenfor Domen ligger Pier2 haverne. De små fælleshaver for folk i Århus.

Hasle bakker

Hasle bakker er et skønt naturområde, der ligger midt i bydelene i Århus. Her kan tage en travetur rundt i naturparken eller gå op på toppen af bakkerne, hvor du kan se ud over størstedelen af Århus.

De tre bakker, Spiralen, Bakkekammen og Plateauet blev anlagt af overskudsjord fra forskellige byggerier i Århus og har ligget her siden 2007. Ud over de 3 bakker, er her også to søer med liv for både insekter og fugle.

Salling Rooftop

Midt på strøget i Århus ligger Salling stormagasin. Og på toppen ligger Rooftop. Bor du i Århus og får gæster udefra, så husk at give dem oplevelsen at besøge Rooftop. Den wauw effekt stedet har, er noget, som alle bør opleve.

Den store tagterrasse har forskellige niveauer og giver en 360 graders udsigt ud over hele Århus. Her kan du sidde udenfor og nyde stemningen mens du sipper en kold drink eller mad fra cafeén.

Street Art

Street Art er en stor del af Århus og du finder de smukke gavlmalerier mange steder i byen. For nogle af dem, har de prydet de århusianske gavle siden 1985.

Andre gange bliver de malet over og erstattet af nye. Hvis du vil forevige et vægmaleri, så er det en god ide at tage et billede, når du kommer forbi.

Her er samlet et udvalg af de mange street arts, som er i Århus by.

Sydhavnen

Sydhavnen er et sted, hvor du kan gå på opdagelse. Her er masser af sjæl og liv i de historiske bygninger, hvor kunstnere, iværksættere og producenter holder til. Hele Sydhavnen er under udvikling og i løbet af de næste par år, vil nye og moderne bygninger skyde op. Stadig i en rød tråd til det eksisterende havneliv.

Tangkrogen

Tangkrogen er et populært sted at gå tur eller tilbringe et par timer ved vandet og på den store plæne. Her afholdes også mange store arrangementer i løbet af året, som kræmmermarked, Food festival, koncerter og cirkus.

Tangkrogen er virkelig charmerende med de forskellige områder og stedet tilbyder da også lidt til enhver smag. Store grønne områder, badestrand og fritidsfiskere.

Væksthusene

Væksthusene i Århus ligger som en del af Botanisk have. Det er en skøn indendørs tur gennem det meste af verden fortalt med planter og blomster. Her kommer du både til middelhavet, i ørkenen og oppe i bjergene for så at slutte af ved troperne.

I Væksthusene er der også cafe og et rigtig hyggeligt siddeområde, hvor du kan nyde lette retter og de tropiske klimaer. Entreen til Væksthusene er gratis.