Logo fra Nyiaarhus.dk hjemmeside

En del af SM Media

Ceresbyen

 Når du træder ind i Ceresbyen bliver du mødt af store grønne arealer og åen, som løber forneden ved Cereshaven.

Det gamle Ceresbryggeri i Cereshaven i Århus

Ceresbyen i Århus

Ceresbyen består af nye lejlighedsejendomme, plejehjem og kollegier. Men på trods af de forskellige bygninger, så er her en god harmoni mellem husene. Og hele området er virkelig godt integreret med det oprindelige miljø. Både med åen, som løber langs Cereshaven og med de gamle træer, der står ved åen. Og med det gamle originale Ceres bryghus, der ligger først, når du kommer ind i bydelen.

Ceres i Ceresbyen
Ceresbyen i Århus
Ceresbyen i Århus

VIA og Cereshaven

Cereshaven er den oprindelige park, der lå ved det gamle Ceres bryggeri. Den er stadig en del af hele området og bliver brugt både af beboere, men også af folk, der tager turen ind til parken.

Midt i Cereshaven ligger VIA University College, som i bedste campus stil, er med til at bringe masser af studerende og liv til området. Stedet ligger op til et godt udeliv, som om sommeren er fuld af stemning både fra områdets beboere, men også fra århusianere, som tager en gåtur igennem parken. Enkelte steder ligger der store træterrasser langs åen, hvor du kan sidde og nyde solen.

Ceresbyen i Århus
Ceresbyen i Århus
Ceresbyen i Århus

Beboerne i Ceresbyen

Ceresbyen er bygget op omkring det tidligere århusianske bryggeri Ceres. To af de originale bygninger er stadig en del af den nye bydel, som er skudt op i Århus gennem de sidste 10 år. Der bor omkring 2000 mennesker i Ceresbyen og på VIA, der ligger midt i Cereshaven er der mere end 7.000 studerende. 

Her ligger plejehjem ved siden af kollegiet, hvilket er med til at give hele området et godt mix af alle aldersklasser. Lige fra studerende til pensionister.

Bydelen består af både leje- og ejerboliger og nye lejligheder bliver ved med at skyde op.

Her er kontaktinformation på nogle af de selskaber, der udlejer lejligheder i Ceresbyen:

Ceres Plaza lejebolig – Tlf: 7030 2202

Bryggerhaven lejebolig – Tlf: 7030 2202

Ceres Corner lejebolig – Tlf: 8622 3380

Ceresbyen i Århus
Ceresbyen i Århus
Ceresbyen i Århus

Indkøbsmuligheder

 

Føtex Food ligger tæt på VIA og er et godt sted, hvis du lige mangler lidt til køleskabet.

På den anden side af vejen ved ”indgangen” til Ceresbyen finder du både Netto og Lagkagehuset. Ved Silkeborgvej ligger Circle K, hvis du har brug for noget, når de andre butikker har lukket.

Revel Vin- og spiritusbutik er et godt sted at handle, hvis barskabet er ved at løbe tør eller lysten til et glas kold hvidvin skulle kommer over dig. Revel sælger som en ekstra bonus også økologisk is.

Ceresbyen i Århus
Ceresbyen i Århus
Ceresbyen i Århus

Praktisk info – Ceresbyen

Parkering

Tæt på Via ligger en p-kælder med plads til 1250 biler og døgnovervågning.

Som beboer kan du leje en p-plads på fast månedligt basis og for gæster er der mulighed for leje på timebasis.

Info omkring p-pladser her: Parkering i Ceres byen.

Offentlig transport

Rundt om bydelen er der mulighed for at stå på de fleste busser.

Ved Viborgvej bus 3A | 14 | 44

Ved Silkeborgvej bus 4A | 11 | 15 | 43 | 113

Facebook

Facebook sider, når du bor i Ceresbyen.

Klik på de forskellige links herunder.

 

Se flere billeder fra Ceresbyen her

Ceresbyen i Århus

Ceres Panorama

Ceres Panorama er den højste bygning i Ceresbyen. Bygningen er 20 etager højt og har 130 lejligheder. Du kan læse mere om bygningen på Ceres Panorama hjemmeside

Ceresbyen i Århus

Skilte i Ceresbyen

Rundt i bydelen er der opsat skilte, så du nemmere kan finde rundt i bydelen, og andre steder i Århus midtby.

Ceresbyen i Århus

Et lille hus på vejen

Når du kommer ind i Cereshaven bliver du mødt af et lille rundt stråhus. Huset er en gave fra medarbejdere ved A. Enggaard’s jubilæum. Enggaard har stået for byggeriet.

Ceresbyen i Århus

Grønne områder

Mellem de moderne lejligheder er der bevaret en masse grønne områder. Hvis du har brug for lidt ekstra ro fra selve Cereshaven, er det nemt at finde andre grønne områder i bydelen.

Ceresbyen i Århus

Hyggeplads og mere til

Nogle af lejlighederne har deres egne mindre områder tilknyttet, hvor der både er et legeområde og mulighed for at sidde ude og nyde sommeren. 

Ceresbyen i Århus

Den grønne baghave

De fleste lejligheder har åbne grønne områder lige udenfor hoveddøren. Her kan du sidde og nyde roen, også selvom du befinder dig midt i Århus.

Ceresbyen i Århus

Cereshaven

Uanset hvor du er i Ceresbyen, så har du udsigt til det store åbne parkområde. Her nyder både beboere, studerende på VIA og folk udefra, de grønne områder.

Ceresbyen i Århus

Ved åen

Åen løber langs med Cereshaven og udover de smukke gamle træer, der hælder ud over åen, er der også bygget træterrasser, hvor du kan sidde og hygge med en god bog eller med venner og familie.

Ceresbyen i Århus

Hængekøje tid

Lige uden for Cereshaven er der opsat hængekøjer, som bliver flittigt brugt af århusianerne. Der er ikke noget så godt, som lige at tage en lille lur, inden man skal videre.

Ceresbyen i Århus

Cereshaven

Det høje Ceres Panorama kan ses uanset, hvor du befinder dig i Cereshaven. Bygningen er også 75 meter højt. De 3 nederste etager er til erhverv og i resten er der privat beboelse.

Ceresbyen i Århus

Cereshaven

Selvom området er forholdsvis nyt, så fylder træerne godt i haven og giver en smuk dekoration til bygningerne.

Ceresbyen i Århus

Bro over åen

Enkelte steder i Cereshaven er der broer over åen, hvor du kan gå direkte til Godsbanen eller ind til byen. Langs begge sider ved åen er der siddepladser ned til vandet.

Ceresbyen i Århus

Det gamle bryghus

Efter at have brygget øl i Århus i 150 år, stoppede Ceres bryggeriet med at brygge deres øl i Århus i 2008. 2 af de oprindelige bygninger fra dengang, der var bryghus ligger her stadig.

Ceresbyen i Århus

Restaurant Malt

Restaurant Malt holder til i den ene af de originale Ceres bygninger. Både udvendig som indvendig er den ældre stil velbevaret og værnet om. Du kan læse mere om restauranten på deres hjemmeside 

Ceresbyen i Århus

Restaurant Malt

Inde i restauranten kan du stadig se de gamle hvælvinge fra dengang der var brygkælder. I de store kældre er der plads til 350 mennesker hos Malt.

 

Ceresbyen i Århus Lazy Wombat

Lazy Wombat

Inde midt blandt lejligheder ligger Lazy Wombat, der er en økologisk cafe og mikrobageri. Som navnet indikere, så tager caféen udgangspunkt i det australiske køkken. Du kan læse mere om Lazy Wombat på deres hjemmeside.

Ceresbyen i Århus

Siddepladser

I området udenfor caféen Lazy Wombat kan du sidde og hygge dig med venner og medstuderende. Området ligger lige ved siden af indgangen til VIA.

Ceresbyen i Århus

Åben områder

De store åbne områder inde blandt de mange bygninger giver luft og medvirker at de enkelte bygninger får lov til at træde mere frem.

Ceresbyen i Århus

VIA

Omringet af de moderne bygninger ligger VIA campus, der med sine 42.500 kvm fylder godt op i bydelen. Her går over 7.000 studerende.

Ceresbyen i Århus

Moderne baggårde

Inde imellem bygningerne ligger små hyggelige baggårde med grønne områder. Så uanset, hvor du sidder på din terrasse, så har du udsigt til et grønt område.

Ceresbyen i Århus

Altaner

De gennemsigtige altaner stikker ud på alle bygningerne. Her er der ingen undskyldning for ikke at komme udenfor.

Ceresbyen i Århus

Gårde

Inde i gårdene er der taget hensyn til de grønne og åbne områder. Og selvom der skal være plads til de mange cykler, så virker det ikke rodet netop på grund af de store områder.

Ceresbyen i Århus

Forskellige bygninger

Der har været forskellige arkitekter tilknyttet opbygningen af bydelen, men stilen er meget ensartet. Det giver en behagelige ro for øjet, når man går rundt i Ceresbyen.

Ceresbyen i Århus

Parkering i Ceresbyen

Der er flere nedgange til parkeringskælderen rundt i området. Det gør det nemt for dig, at komme til din bil uanset, hvor du befinder dig i bydelen.

Steder i nærheden af Ceresbyen