Cereshaven
Når du går ind i Cereshaven, som den ser ud i dag, så er det en forholdsvis ny park. Parken blev anlagt i 1865, men der var ikke adgang for århusianere i 150 år. Haven blev nemlig brugt af Ceres bryggeriets ansatte og kunder.

Cereshaven i Århus
I forbindelse med, at den nye bydel Ceresbyen er skudt op i løbet af de sidste 10 år, er Cereshaven blevet en del af de parker i Århus, hvor alle har mulighed for at nyde de smukke omgivelser.
Parken bliver i det daglige brugt af de mange studerende, som går på VIA samt de godt 2000 beboere, der bor i Ceresbyen. Der er stisystemer rundt i hele parken og områder med siddepladser.




Rundt i parken.
Langs hele Cereshaven løber åen og der er lavet store træterrasser, så du kan sidde og nyde dagen ved vandet.
Med åen og den tætte bevoksning på den ene side og bygningerne på den anden, er parken helt omkranset.
Der er to broer du kan gå over for at komme ind i parken fra Brabrandstien. De ligger i hver deres ende af parken. Det er også her for enden af parken, at Brabrandstien starter.




Ekstra at se i parken
Århus Ø løber langs med parken og når tunnelerne spejler sig ned i åen, ligner åbningen to hjerter. Du kan finde tunnelerne i starten af Cereshaven.
Hen over åen ved den første bro til indgangen af Cereshaven hænger denne gule skulptur. Prøv evt. at tage turen ned til Cereshaven om aftenen, hvor skulpturen lyser i mørket.
Tæt ved de originale bygninger, hvor der tidligere var bryghus møder du et hyggeligt område med et lille stråtækte hus. Huset er en gave fra medarbejdere ved Enggaard’s jubilæum. Det er Enggaard, der har stået for byggeriet i Ceresbyen.




Praktisk info – Cereshaven
Med bus
Ved Viborgvej stopper bus 3A | 14 | 44
Ved Silkeborgvej stopper bus 4A | 11 | 15 | 43 | 113
Med bil
Du kan parkere i parkeringskælderen i Ceresbyen.
Åbningstider
Haven har åbent døgnet rundt. Men her er beboelse, så der skal være ro om aftenen.
Toilet
Der er ingen offentlige toiletter i Cereshaven.