Logo fra Nyiaarhus.dk hjemmeside

En del af SMMedia.dk

Dokk1

Dokk 1 er mere end blot en stor bygning ved Europaplads midt i Århus. Her finder du både hovedbibliotektet og Borgerservice. Derudover ligger her også Stadsarkivet.

Dokk1 i Århus

Dokk1 i Århus

Her kommer mange studerende, der dagligt bruger Dokk1 som studieområde og her mødes netværk indenfor iværksætteri eller andet erhverv. Mange med børn tager også turen på Dokk1. De mange kreative legeområder er et spændende sted for børn at udfolde sig.

Rundt om Dokk1 er de store brede trapper, der går 7 meter op til indgangen. Du kan også tage elevatoren. Her skal du gå under Dokk1, hvor P-huset ligger.

Dokk1 i Århus
Dokk1 Århus
Dokk1 Århus
Dokk1 i Århus

Udendørs på Dokk1

Den store terrasse går hele vejen rundt om Dokk1 og er et legemekka for børn. De forskellige legeområder repræsenterer hver en verdensdel og forskellige muligheder til at udfolde sig på.

Ved den store Abe har du en god hule, hvor du kan kravle ind og gemme dig.

Eller rutchebanen ved den røde ildspyende kinesiske Drage.

Bjørnen har en lang tunnel, hvor du kan rutcher ned af og måske også kravle op ad den modsatte vej.

Ved Havørnen er der masser af muligheder for at kravle rundt og gemme sig i huler.

Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus

Borgerservice

Til højre, når du kommer ind af hovedindgangen ligger Borgerservice. De har åbent hverdage fra 10 – 16, undtagen torsdag, hvor åbningstiden er indtil kl. 18. 

Inde i Dokk1 er også en cafe, hvor du kan købe drikkevarer og lette retter.

Har du mange poser med og har du brug for, at de bliver opbevaret, mens du er på Dokk1, så kan du låse dem inde i skabene. Husk at tage dine poser med igen, da skabene bliver tømt hver dag, når Dokk1 lukker.

Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus

Bibliotek

Biblioteket bliver brugt af mange studerende og har rundt omkring forskellige siddepladser. Ønskes lidt mere ro til studierne findes der 6 studierum, som kan bookes.

Biblioteket har åbnet hver dag fra kl. 10 – 19, dog lukker det kl. 17 om fredagen. Hvis du ikke har mulighed for at nå at aflevere dine lånte bøger i åbningstiden, er der en automatisk afleveringsbox ved P-huset.

Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus

Forskellige niveauer

Dokk1 er i flere forskellige niveauer. Der er flere forskellige måder, hvor du kan komme rundt på Dokk1. Her er det ved det store åbne studieområde, at du kan gå op af trapperne.

På niveau 1 er det forholdsvis mødelokaler, studierum og åbne studieområder, der ligger her blandt bibliotekets bøger. 

På niveau 2 er her børneområder, læsepladser og selvfølgelig også bøger du kan låne.

Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus

Gongen

Hvis du undre dig over den store rørklokke, også kaldet Gongen, der hænger i Dokk1 mellem to etager, så symbolisere den startet på et liv for nyfødte i Skejby. Her kan forældre med en tablet aktivere Gongen, så den giver et gong på Dokk1.

Gongen i Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus

Dokk1 i p-hus

Under Dokk1 ligger Europas største automatiseret parkeringshus med 1000 pladser, hvor din bil kan holde sikkert døgnet rundt. Her kan du parkere for 11 kr. per halve time. Dog max 250 kr. i døgnet.

Oppe under loftet midt i bygningen ved parkeringsområdet, er en by med 178 huse, der hænger på hovedet. De højeste af husene er op til 2,8 meter høje. Værket hedder Magic Mushrooms og vejer 21 tons.

Du kører bilen ind i båsen (ligesom når du køre i vaskehal), svarer på spørgsmålene ved skærmen og din bil køres automatisk ned i den underjordiske kælder. 

Når du henter bilen igen, får du at vide ved betaling, hvilken bås bilen dukker op. Det er ikke nødvendigvis den samme bås, som du kørte bilen ind i.

Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus
Dokk1 i Århus