Logo fra Nyiaarhus.dk hjemmeside

En del af SM Media

Godsbanen

 Forbi Musikhuset og Aros finder du området ved Godsbanen. Som navnet ret tydeligt indikere, så er området tidligere brugt til de gamle godstog. Både den originale hovedbygning og de to haller står her stadig og bliver brugt til kreative formål. Faktisk er hele godsbaneområdet og baneterrænet det største bevarede anlæg i Danmark af sin slags.

Godsbanen i Århus

Godsbanearealet i Århus

Du kommer ikke udenom kulturen og kreativiteten, når der tales om Godsbanen i Århus og området omkring den. Og netop K’et for den nye bydel, står da også for Kultur – Kreativitet – Kulturhistorie – Knudepunkt.

Der går et stykke tid, inden området ved Godsbanen er udbygget, derfor er der valgt at tage det nuværende Godsbanen med i beskrivelsen af bydelen.

Godsbanen i Århus
Godsbanen i Århus
Godsbanen i Århus

Kreative kunstnere

I området ved Godsbanen møder du iværksættere og kunstnere. Og det rå og skæve område med de gamle bygninger, containere og små træhuset står da også i skarp kontrast til de moderne nybyggede lejligheder. Men samtidig er det med til at give hele området sin helt egen identitet. Og det er vigtigt for Århus, at byens industrihistorie bliver bevaret, samtidig med, at der bliver pustet nyt liv i området.

I de to store oprindelige haller, der stadig står ved Godsbanen er der masser af liv. Her finder du kreative virksomheder og kunstnere sammen med Spiselauget, der altid byder på lækker mad.

Godsbanens hjemmeside, kan du følge med i alle deres aktiviteter og de virksomheder, der ligger ved Godsbanen.

Godsbanen i Århus
Godsbanen i Århus
Godsbanen i Århus

Nye boliger

Et af de mere omtalte nybygget boligejendomme er Æggepakkeriet, som ligger ved siden af Godsbanens haller. Den eksisterende bygning fra 1939 er bygget sammen med en nybygget lejlighedsejendom på 14 etager. I ejendommen er der 170 lejligheder. 

En stor del af området bagved godsbanen ligger i dag øde, men i løbet af de næste par år vil der blive opført flere boligområder, butikker, cafeer og kreative områder.

Galleri Grisk Godsbanen i Århus
Godsbanen i Århus
Æggepakkeriet Godsbanen i Århus

Ringgadebroen

Bydelen ved Godbanen slutter, når du kommer til Ringgadebroen. Broen er en oplevelse helt for sig selv. Om dagen ser du tydeligt de mange street arts og at broen er hjemsted for Aarhus Volume, når de holder udendørs koncerter. Kommer du forbi Ringgadebroen, når solen er gået ned er den lyst op i forskellige farver afhængig af, lysets farver, når solen går ned. Her lyser broen op i baggrunden af hele Godsbane området, mens togene kører forbi nedenunder. 

Ringgadebroen ved Godsbanen
Ringgadebroen ved Godsbanen
Ringgadebroen ved Godsbanen

Indkøbsmuligheder

 

Ved Frederiksgade ligger Rema 1000, der har åbent alle ugens dage til kl. 23.00.

Ved Thorvaldsensgade ligger Netto og Lagkagehuset. Og i Cersbyen finder du Føtex Food.

Praktisk info – Godsbanen

Parkering

Besøgende kan parkere ved p-pladserne foran Godsbanens hovedindgang på Skovgaardsgade. Husk at købe p-billet. 

For 500 kr. pr. måned kan du købe en månedsparkering.

Offentlig transport

På Park Allé stopper stort set alle bybusser.

I Busgaden og Klostertorv ved Magasin bus: 1A | 2A | 3A | 4A | 11 | 13 | 16 | 17 | 18 | 22 | 23 | 100

Aros bus: 12 | 14 | 15

Facebook

Facebook sider med info om Godsbanen.

Klik på de forskellige links herunder.

Se flere billeder fra Godsbanen her

Godsbanen i Aarhus

Søhesten

Udover Æggepakkeriet står også denne her færdig til indflytning. Området hedder Søhesten og her ligger 139 lejligheder og hvis du er interesseret i én af disse skal du kontakte Boligforeningen Ringgaarden.

Godsbanen i Aarhus

Der bygges

Der bliver støbt og bygget på området og inden længe vil her stå nye ejendomme. Her vil også komme indkøbsmuligheder og caféer.

Godsbanen i Aarhus

Æggepakkeriet

Rundt om Æggepakkeriet holdes den lidt rå stil, som også bygningen har. Her er der store og små stykker granit, der giver en flot afgræsning.

Godsbanen i Århus

Vægmaleri på Godsbanen

Med det samme du træder ind på Godsbanen bliver du mødt af street art på stort set alle flader. Og langs med “hovedbygningen” finder du flere smukke vægmalerier.

Godsbanen i Århus

Vægmaleri på Godsbanen

Nogle gange ændrer malerierne sig, hvis en anden street art kunstner beslutter sig for at male over. Og det er helt okay at ændre de eksisterende malerier.

Godsbanen i Århus

Vægmaleri på Godsbanen

Hvis du vil huske, hvordan de forskellige vægmalerier ser ud, er det altid en god ide at forevige dem med dit kamera.

Godsbanen i Århus

Firmaer på Godsbanen

Rundt på Godsbanen finder du små kiosker, træværksteder, cykelmekaniker, kunstnere og meget mere. Det er virkelig hyggeligt at gå rundt i de kreative miljøer, som findes her.

Godsbanen i Århus

Livet på Godsbanen

Uanset, hvornår du tager turen til Godsbanen er her altid liv. Der pusles omkring containerne. Nogle sætter i stand, mens andre slapper af og nyder dagen.

Godsbanen i Århus

Containerne på Godsbanen

De mange containere, der står på Godsbanen huser spændende virksomheder. Her ligger de side om side i forskellige kreative varianter.

Godsbanen i Århus

Legeplads Godsbanen

Der er både plads til børn og voksne på Godsbanen. Mellem containerområdet ligger der en lille legeplads med rutsjebane.

Godsbanen i Århus

Leg på Godsbanen

Lige overfor legepladsen kan du sidde og nyde lidt drikkevarer og livet på Godsbanen, mens børnene hygger sig på legepladsen.

Godsbanen i Århus

Skater på Godsbanen

Skatermiljøet lever i bedste velgående på Godsbanen. Både bagved “hovedbygningen” og blandt containerne er der opstillet baner til skater.

Godsbanen i Århus

De farvede containere

Hvis det ikke lige er graffiti, som containerne er malet med, så kan du være sikker på, at de står i skarpe farver, der er med til at lyse hele området op.

Godsbanen i Århus

Graffiti Godsbanen

Graffiti er en stor del af hele Godsbanens identitet og du finder stort set ingen flader, som ikke er malet i forskellige kreative udformninger.

Godsbanen i Århus

Pink på Godsbanen

Det er ikke kreativiteten, som mangler når en container skal stikke ud fra mængden. Og specielt med de andre farvestrålende containere, der ligger som nabo