Logo Nyiaarhus

Nyiaarhus er blevet til Aarhusinside. Det nye online magasin i Århus. Find os på aarhusinside.dk

HAVNE I ÅRHUS

 Der er ingen tvivl om at Århus er en havneby. Store dele af midtbyen ligger ud til havnekajen, hvor der altid er en hyggelig stemning af folk, der nyder udsigten ud over vandet

Marselisborg havn header
Dokk 1 havekajen i Århus

8000 Århus C

Havnekajen, der strækker sig fra Dokk1 og ned til Århus Ø er utrolig charmerende. Her går mange århusianere ture hele året rundt.

Egå Marina i Aarhus

8250 Egå

Ved Egå Marina ligger der både smukke sejlbåde, restauranter og legepladser for de mindste. Her er masser af muligheder for oplevelser.

Marselisborg Lystbådehavn Århus

8000 Århus C

Havnen er kendt for de gode restauranter og de lækre is. Her kommer både lokale og turister til den smukke havn. 

Mellemarmen i Aarhus

8000 Århus C

Mellemarmen ligger midt i centrum af Århus. Her mellem de smukke gamle bygninger syntes tiden næsten at have stået stille og her er masser af havne charme.

Århus lystbådehavn

8000 Århus C

Ved lystbådehavnen ligger der lækre spisesteder og side om side og på den charmerende havn er der masser af stemning.

Dokk1 Havnekajen

Havnekajen ved Dokk1 ligger midt i Århus centrum. Tæt på strøget og banegården. Fra Dokk1 og langs kajen ned til Århus Ø bliver du mødt af både ældre bevaringsværdige bygninger og moderne arkitektur.

Sæt dig ved kajen eller på én af bænkene og nyd udsigten ud over vandet samt livet på havnekajen. Her kan du tilbringe tiden i fordybelse alene eller sammen med familie og venner.

Egå Marina

Egå Marina er Danmarks 8. største marina. Her kan da også ligger op til 650 både og gynge i vandet. Så der er nok at kigge på, når du går rundt på havnen.

Bliver du sulten ligger her to restauranter og et ishus og kort derfra ligger også Åkrogen strand, vil du vil kombinere din havnetur med en tur til stranden.

Marselisborg Lystbådehavn

Det som gør Marselisborg Lystbådehavn til en smuk oase, er ikke kun havnen med alle bådene og de smukke gule bygninger for enden af havnen. Det er i højt grad også den fantastiske udsigt, der er rundt om hele havnen.

Her kan du se ud over havet og over mod Ballehage strand og skovene, der går ned til strandkanten. Og uanset hvilken af restauranterne du sidder hos, så kan du nyde den smukke udsigt.

Mellemarmen

På Mellemarmen finder du stadig det autentiske og rå havnemiljø fra dengang her var skibsindustri. Og den kæmpe Dok8000 kran på spidsen af havnekajen, er næsten blevet ikonisk med Mellemarmen.

Gå en tur rundt på Mellemarmen blandt moderne virksomheder, der holder til i de gamle skibsbygninger. Eller besøg havnen, når de store krydstogsskibe ligger til kaj.

Århus Lystbådehavn

Lystbådehavnen ligger ved Århus Ø og ca. 15 minutters gang fra midtbyen. Det er en fantastisk tur rundt om havnekajen og du kan spise ved én af restauranterne, nyde importet vin eller specialøl fra Vin Danmark og Hantwerk.

Ved Lystbådehavnen ligger også to af byens fiskehuse, med masser af friskfanget fisk hver dag. Og så kan du også tage turen omkring Træskibshavnen og se de smukke gamle træskibe, der ligger ved kajen.