Logo fra Nyiaarhus.dk hjemmeside

En del af SM Media

Skejby

 Skejby er, udenfor Århus, mest kendt for Århus Universitetshospital (Skejby Sygehus) og Ikea. Men området er så meget mere end det. Her er masser af boliger for unge, singler, familier med børn og ældre. Ja hele paletten fylder de forskellige husstande i Skejby.

Skejby i Aarhus

Skejby bydel i Århus

Området er et godt mix af både boligblokke, parcelhuse og rækkehuse. Her har du mulighed for at leje eller købe et lille rækkehus med have. 

Skejby ligger nord for Århus midtby og er kendt for et børnevenligt og roligt område. Og så er huspriserne noget billigere end inde i Århus centrum.  

Fra Skejby er der 5 km ind til Århus centrum og hvis du ikke har bil, er der stadig masser af muligheder for at komme rundt i Århus med bybus og letbanen.

Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus

Området ved hospitalet

Institutioner er der nok af og du finder både en folkeskole, privatskole, børnehaver og vuggestuer. Her ligger også videregående uddannelser og så er det hjemsted for en del store virksomheder. Ved det store område omkring Århus Universitetshospital er der de sidste 10 år skudt mange nye virksomhedsdomiciler op. Her holder virksomheder som Tryg, Dansk Metal og Vestas Off shore til.

Blandt de mere kulturelle afdelinger, så finder du også både DR og TV2 Østjylland lokaliseret i Skejby.

Området hvor Universitetshospitalet ligger er i konstant udvikling og der skyder stadig nye virksomheder op sammen med moderne lejlighedsejendomme. Samtidig ligger det tæt på den store og meget trafikeret indfaldsvej Randersvej, der fletter sammen med Østjyske motorvej.

Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus

Strand og søen

Skejby er ikke det område i Århus, hvor du går rundt og oser mellem butikker og restauranter, men til gengæld så er der masser af mulighed for at lære naboerne at kende over hækken. Og så er det tæt på både skov og strand.

Du er ikke længere end en kort cykeltur på 5 km fra én af de mest populære strande i Århus, Bellevue Strand, der er fuld af liv hele sommeren.

Hvis du er mere til en gåtur rundt om søen, så finder du Engsøen tæt på Skejby. Turen rundt om søen er på lidt over 5 km og der er rigt mulighed for at se nogle af de mange fugle, der lever ved søen.

Bellevue strand i Aarhus
Bellevue strand i Aarhus
Egå engsø i Aarhus

Skove

Ved Skejby ligger der 3 skove. Mollerup skov, Vestereng og Brendstrup skov.

Hvis du har hund, så er der mulighed for ture i nogle af områdets hundeskove. Der er både hundeskov i alle 3 skove. Dog er Vestereng og Brendstrup hundeskov ikke indhegnet.

Mollerup skov ligger i Skejby med bebyggelse rundt om skoven. Vestereng og Brendstrup skov ligger i andre bydele, men grænser op til Skejby.

Mollerup Skov i Aarhus
Vestereng Christiansbjerg Aarhus
Brendstrup Skov i Hasle i Århus

Indkøbsmuligheder

 

Skejby Centret

Udover at have én af Østjyllands største Føtex, så kan Skejby Centret også byde på flere specialbutikker og spisesteder.

Centret har åbent til kl 21, men der kan være individuelle åbningstider for de enkelte butikker.

Føtex har dog åbent hver dag fra kl. 08 – 21

Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus

Veri Centret

Mange fra Skejby handler også ind i Veri Centret, der har 3 supermarkeder, Kvickly, Netto og Fakta. Derudover ligger her 18 andre specialbutikker.

Centret har åbent fra kl. 10 – 18 og om lørdagen fra kl. 10 – 15. De 3 supermarker har dog åbent til kl. 22 og om søndagen også.

Veri Centret i Risskov
Veri Centret i Risskov
Veri Centret i Risskov

Området ved Ikea

Ikea er nok det område i Århus, som flest jyder, der ikke bor i byen kender. Men udover Ikea og Ilva, så ligger her faktisk også både Silvan, Maxi Zoo og Sport24 outlet.

Lidt tættere på motorvejen ved Karl Krøyers Vej finder du også Elgiganten, Sunset og Carl’s Jr.

Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus

Praktisk info – Skejby

Parkering

Gode parkeringsmuligheder i forhold til de forskellige boligområder og rundt i Skejby.

Gratis P-pladser, når der skal handles i både Skejby Centret og Vericentret.

Er du pendler og arbejder udenfor Århus er det nemt at komme på motorvejen, da den ligger tæt på Skejby.

Offentlig transport

Århus Universitetshospital stopper bus: 2A | 6A.

Skejby Centret bus: 1A | 6A.

IKEA og Skejby bus 15.

Randersvej bus: 117 | 118 | 200.

Letbane i Skejby stopper her:

Århus Universitetshospital | Gl. Skejby Station | Humlehuse Station

Facebook

Facebook sider, når du bor i Skejby.

Klik på de forskellige links herunder.

Flere billeder fra Skejby

Skejby i Aarhus

Skejby Gl. Kirke

Skejby Gl. Kirke ligger i den ældre del af Skejby. Før nybyggeri og IKEA lå Skejby landsby her med kirken som centrum. Når du står oppe ved kirken, har du udsigt til Århus Universitetshospital, der ligger tæt på.

Skejby i Aarhus

Den gamle landsby

Når du går rundt i den ældre bydel, kan du sagtens fornemme tiden fra dengang her var landsby. Også selvom mange af husene er istandsatte og enkelte nyere huse er bygget, har området beholdt sin landsby charme.

Skejby i Aarhus

Legeplads

Her ligger også et stort område med legeplads for de lidt mindre børn. Og basketball for de lidt større. Med bålområdet i midten er der plads til hygge og snobørn, mens ilden knitrer.

Skejby i Aarhus

Ny bydel

Her ved siden af Mollerup skov er en ny bydel skudt op. Boligerne ligger ved Skejbyvej og Vejlby Centervej og bliver til 245 lejligheder og et supermarked.

Skejby i Aarhus

Nye indbyggere

Nybyggeri skyder op rundt omkring i Skejby. Både med de videregående uddannelser, der ligger i bydelen og de mange virksomheder, der bygger domiciler, er området blevet populært.

Skejby i Aarhus

Kreative træer

Ved Graham Bells vej ligger IKEA, men du finder mange andre kreative tiltag på samme vej. Her lidt længere oppe af vejen har et dødt træ fået liv igen med klare farver.

Skejby i Aarhus

Karavana

På samme vej ligger også skulpturpark og atelier Karavana. Her sidder kunstnere med udviklingshæmning og udvikler værker med forskellige udtryk.

Skejby i Aarhus

Gartneren

Rundt i skulpturparken står kunst, der er sponseret af private virksomheder. Her har Buus Anlægsgartner været kreative med kunstværket af en gartner.

Skejby i Aarhus

Bildækkene

Skejby Auto har også været medvirkende til, at dette kunstværk står i parken.

Skejby i Aarhus

Skejbygård Kollegiet

Udover lejligheder og rækkehuse, ligger der også kollegier i Skejby. Ved Skejbyparken ligger dette høje Skejbygård Kollegiet. Lige overfor Skejby Centret, så der er ikke langt til indkøb

Skejby i Aarhus

Skejbo Kollegiet

Lidt længere nede af vejen ligger Skejbo Kollegiet. Her kan bo 40 studerende i små lejligheder. Du kan læse mere om kollegiet på deres hjemmeside.

Skejby i Aarhus

Beachvolley

Midt i Skejby kollegiet ligger der en beachvolley bane. Udover det, så er her mange andre fællesaktiviteter.

Skejby i Aarhus

Parcelhuse

Det er ikke kun lejligheder og rækkehuse, du finder i Skejby. Her ligger også et forholdsvis stort område med parcelhuse.

Skejby i Aarhus

Arkitekttegnede boliger

Lige ved siden af Skejbyparken ligger 6 arkitekttegnede boliger. Skejbytoften ligger tæt på grønne områder og området med parcelhuse.

Skejby i Aarhus

Æblelund

Hvis du går ned af Søndersøstien, der ligger i samme område, så finder du en lille lund fyldt med lækre æbletræer. I september kan du fylde lommerne med modne æbler.

Skejby i Aarhus

Sosu Østjylland

Hvis du ønsker at arbejde indenfor sundhedsområdet, så kan du måske finde dit næste uddannelsessted her ved Sosu Østjylland.

Skejby i Aarhus

VIA University College

Lige overfor Sosu ligger VIA University College. Her har du også rige muligheder for en sundhedsuddannelse. Det er ikke helt tilfældigt, at begge skoler ligger her i Skejby få meter fra Universitetshospitalet.

Skejby i Aarhus

Kongelige Bibliotek Rigsarkivet

Her i denne lidt anonyme bygning ligger Det Kongelige Bibliotek Rigsarkivet. Her finder du blandt andet Danmarks samling af aviser udgivet fra 1600-tallet og til i dag. Danske reklamefilm og alle danske musikudgivelser.

Skejby i Aarhus

Spejlbuen

Hvis du er kørt til Universitetshospitalet fra Randersvej, vil du ikke kunne undgå at lægge mærke til den smukke bygning Spejlbuen. Her holder Ukon til. Ukon arbejder med ledelsesrådgivning.

Skejby i Aarhus

IBM

Lidt længere nede af vejen ligger IBM’s jyske hovedkontor. IBM har derudover også kontor i København. Det er ikke helt tilfældigt, at hele området her bliver kaldt videns center.

Skejby i Aarhus

Boligkontoret Århus

Har du brug for lejlighed i Skejby, så kan det være en ide at kigge forbi Boligkontoret Århus. Boligkontoret har over 5.000 boliger fordelt i hele Århus.