Logo fra Nyiaarhus.dk hjemmeside

En del af SMMedia.dk

SKOVE I ÅRHUS

 Selvom Århus er en lille storby, så er der stadigvæk masser af muligheder for at komme en tur i skoven.

Selv få minutter fra midtbyen finder du skovområder, hvor århusianere dagligt går ture.

Skove i Århus header billede
Brendstrup Skov i Hasle i Århus

8210 Hasle

Mindre skov, der ligger i Hasle ved grænsen til Skejby. Skoven er stort set vokset sammen med Marienlystparken. Populær til gåture og ture med hunden.

Marselisborg dyrehave i Århus

8000 Århus C

Dyrehaven ligger i Marselisborgskovene og er åbent året rundt. Skoven er populær for de mange rådyr, der går frit omkring.

Havreballe Skov i Århus

8000 Århus C

Skoven omkranser Tivoli Friheden og Ceres Arena og mange går ture med hunden i skoven. I Havreballe skov er der flere hyggelige skovsøer.

Høskov Viby i Aarhus

8260 Viby J

Høskoven ligger ved motorvejen og går helt ud til Brabrandsøen. Den bruges meget til at gå tur med hunden og i skoven findes flere buske med bær, der må plukkes.

Marselisborg skovene i Aarhus

8270 Højbjerg

Skovene, der ligger ned til vandet, er et af de mest populære skovområder i Århus. Her er meget kuperet, hvilket giver Marselisborgskovene deres charme.

Mollerup Skov i Aarhus

Risskov og Skejby

Mollerup skov er kendt for dens store indhegnet områder til at gå tur med hunden. Her er både skovområder og store enge, der giver et meget varieret terræn.

Riis skov i Århus

Trøjborg og Risskov

Riis Skov er bl.a. kendt på de mange ramsløg, der hver forår dækker hele skovbunden. Mange i Århus går og løber ture i skoven, der går helt ned til Århus bugten.

Vinterens hjerte skulptur i True skov Århus

8381 Tilst

True skov er et forholdsvis nyt skovområde i Århus og samtidig byens største skov, der går helt op til parcelhusene i Tilst. I skoven er masser af spændende og smukke områder.

Vestereng Christiansbjerg Aarhus

Århus N

Når du går en tur i Vestereng skov kan du ikke undgå at se de mange bunkers, der ligger rundt i skoven. Samtidig er her er stort engområde, som du kan gå ture i. 

Brendstrup skov

Brendstrup skov ligger i forlængelse af Marienlyst parken i Hasle og den er derfor velegnet som en kombination af både park og skovtur. Træerne i skoven står meget tætte, men der er stier hele vejen rundt i skoven, som du kan følge.

I skoven er også et shelterområde med bål, hvor du kan overnatte. I en lille del af skoven er her hundeskov. Det er dog ikke indhegnet.

Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave ligger i det skønneste område ved Den uendelige bro og Ballehage strand, midt i Marselisborg skovene.

I Dyrehaven går du mellem de mange hjorte og du kan blive vældig populær, hvis du har æbler eller gulerødder med til dyrene. Der er en helt speciel ro i de store åbne områder ved Dyrehaven og har du først besøgt det en gang, så kommer du helt sikkert hurtigt igen.

Havreballe skov

Havreballe skov ligger tæt på Århus midtby. I skoven er der fredeligt og en skøn natur. Ved skoven ligger også Tivoli Friheden, Ceres Arena, Mindeparken og Marselisborg Slot.

Brug et par timer på at gå rundt i skoven og prøv evt. forhindringsbanen eller gå en tur rundt om søerne. Du kan også se om du kan finde bunkere, der stadig står fra 2. Verdenskrig i skoven.

Høskoven

Høskoven ved Viby er en skøn oplevelse med både skov og store områder med søer, enge og vildtbevoksning. Høskoven ligger ikke langt fra Brabrand søen og mange benytter turen i skoven til også at nyde engområderne med Døde Å og dyrelivet.

På den anden side af skoven går her både græssende køer og heste. Og ænder, der ligger og daser ved åen.

Marselisborg skovene

Marselisborg skovene er det største skovområde i Århus. Her finde mange århusianere hen dagligt og hvis du er til MTB, er her en 25 km rute op af det kuperede terræn.

Skovene er mere end “blot” en samling træer. Her ligger smukke skovsøer, fantastiske badestrande og dyrehaven. Hvis du bliver sulten, er der også mulighed for at spise flere steder i skovene.

Mollerup skov

Mellem Skejby og Risskov ligger Mollerup skov. 10 minutter efter, at du har befundet dig mellem nybyggeri og trafikerede veje, er du pludselig i skoven med tætte træer og store åbne enge med græssende kvæg.

Den store variation er med til at gøre Mollerup skov et spændende sted, når man skal en tur i skoven. Skoven byder også på både frugtræer og buske og urteeng, hvor du må plukke til eget forbrug.

Riis skov

Riis skov går fra Trøjborg til Risskov. Den stor byskov er utrolig populær blandt alle i Århus og mange går ture eller løber i skoven. Specielt om foråret, når hele skovbunden er dækket af ramsløg, er det en oplevelse at gå tur i skoven.

Fordi Riis skov ligger højt i forhold til midtbyen, har du den mest fantastiske udsigt ud over Århus bugten og Århus Ø, når du går i skoven. En lille del af Riis Skov er også hundeskov.

True skov

True skov er den yngste skov i Århus, men samtidig også den største. En gåtur i skoven byder på mange spændende oplevelser. Ud over høje træer og åbne marker, finder du også kunstværket Vinterens hjerte, Lille Amerika, en labyring og hyggelige shelterområder.

True skov ligger mellem Tilst, Brabrand og landsbyen True. 

Vestereng skov

Vestereng er mere end “blot” en gåtur i skoven. Her får du virkelig en på opleveren. Området byder både på gamle bunkere, store engarealer og rollespil om søndagen. Skoven er meget populært blandt unge og det er da heller ikke lige forventet, at man kommer forbi en beach volley banen fuldt af strandsand. Men det gør du i Vestereng.

Har du hund er skoven også en hundeskov, hvor din hund må løbe løs i hele skovområdet.