Logo Nyiaarhus

SØER I ÅRHUS

  I Århus ligger der tre store søer, hvor du kommer helt tæt på naturen.

Her kan du kun få kilometer fra byens travle centrum nyde fugle- og dyrelivet på helt tæt hold.

Søer i Århus header
Brabrand søen i Århus

8220 Brabrand

Brabrand sø er et skønt naturområde, hvor du har mulighed for at gå de 10 km. rundt om søen. Her er masser af fugleliv og køer, der græsser i engområderne.

Egå engsø i Aarhus

8240 Risskov

Engsøen er kendt for sit store fugleliv med tusindvis af fugle, der hver dag er ved søen. Ved Engsøen finder du også en naturlegeplads med motiver fra stenalderen.

Årslev engsø i Århus

8220 Brabrand

Årslev Engsø ligger lige ved siden af Brabrand søen og er en smuk gåtur i den vilde natur, når du går rundt om søen. Her er flere udkigstårne, hvor du kan få et smuk syn ud over hele området.

Brabrand søen

Brabrand sø er et skønt naturområde, der ligger ved Brabrand. Du kan gå eller cykle rundt om hele søen på den asfalteret sti.

Her kommer du tæt på den danske natur, både med skovområde, åbne enge og den store sø. Turen er skøn uanset, hvad tid på året du er her. Og du behøver ikke tage hele turen rundt om søen. Du kan vælge blot at gå lidt på enten Brabrand siden eller Stautrup siden.

Egå Engsø

Egå Engsø, der ligger i Risskov, er meget populær, når turen skal gå til én af søerne i Århus. Her finder du et rigt fugleliv og for mange af arterne er de meget sjældne i Danmark.

Men søen byder også på andre spændende overraskelser. Et stor shelterplads med stenaldertema og dyreskulpture i træ. Her kommer du tæt på den danske natur, der lægger lige op af byens pulserende liv.

Årslev Engsø

Ved Årslev Engsø er der et rigt fugleliv og du får en naturskøn oplevelse rundt om søen. På turen kommer du tæt på åbne marker, skoven og selvfølgelig den store sø. Ved søen er der to udkigstårne, hvor du har en fantastisk udsigt ud over hele området.

Turen er på lidt over 8 km og der er grussti hele vejen rundt om søen.