Logo fra Nyiaarhus.dk hjemmeside

En del af SM Media

Tilst

Tilst ligger 8 km fra Århus midtby og her har de lidt over 16.000 indbyggere adgang til masser af indkøbsmuligheder. Her ligger stort set alle de store kædebutikker og mange virksomheder. Det er med til, at folk fra hele Århus jævnligt tager turen til Tilst.

Tilst i Aarhus

Tilst bydel i Århus

 Tilst ligger også i udkanten af Århus og dermed tæt på naturen. Her er der ikke langt til True skov eller store åbne græsmarker. Brabrand og Hasle er naboer og så ligger bydelen også tæt på motorvejen.

Her er både nye og ældre parcelhuse samt stort udvalg af nye og ældre rækkehuse, boligforening med f.eks. ældreboliger og ungdomsboliger og ikke mindst hyggelige gamle huse ved og tæt på kirken og gadekæret.  For Skjoldhøjparken, så er det Danmarks største parcelhusgrund med over 1000 parcelhuse. Hvis du tager en gåtur blandt alle stierne i Skjoldhøjparken, så bliver din gåtur på 10 km.

Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus

Langkærparken

I modsatte ende af Tilst ligger Langkærparken med 35 etageejendomme. De næsten 100 lejligheder ligger tæt ved byparken og hele idrætsområdet. Men du behøver ikke gå helt hen til fodboldbanerne for at dyrke motion. Her ved Langkærparken er der både udendørs fitness og klatrestativer. Hvis du er til parkour, så ligger der en bane i starten af området, hvor du kan udfolde dine evner. Her er også en lokal Fakta og bager.

Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus

Aktiv center og motion

Tæt ved Langkærparken ligger Tilst aktiv-center og de store områder med fodboldbaner og beachvolley. Her er du velkommen uanset om det er hobby motion eller på eliteplan. Her er masser af muligheder for at dyrke motion, lige fra gymnastik til karate eller måske badminton og bordtennis. Du kan læse meget mere om de forskellige sportsgrene, der tilbydes på deres hjemmeside.

De store sportsområder er også en fordel for de elever, der går på Tilst skole. Skolen ligger ved siden af aktiv centret og derfor bliver fodboldbanerne brugt af elever til både sport og leg.

Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus

Byparken

Når man går ind i byparken, bliver man noget forundret over, hvor stor den egentlig er. Hvis du har mindre børn, ligger der en legeplads i den ene ende af parken. Pladsen ligger i læ med de store træer, der omkranser hele legeområdet. Parken er både med store åbne græsarealer og med træer, der er med til at dele parken op i forskellige områder.

Det er en god ide at holde øje med om der kommer en flyvende frisbee, når du går rundt i parken. For Tilst bypark er også en disk golfbane. Og så giver det pludselig mening, hvorfor de mange store kurve er opstillet rundt i parken.

Du kan dog sagtens bruge parken selvom du ikke spiller disk golf, her er respekt for både spillere og folk, som går tur i parken.

Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus

True skov

Ud over Tilst bypark, så kan du også tage en tur i True skov. Skoven er stor, så her er masser af mulighed for ikke at gå den samme rute to gange. True skov er en ung skov på 25 år og skoven bliver ved med at vokse med nye træer, som Århus kommune planter.

Den er endnu ikke så kendt blandt århusianere, men det er visionen, at skoven bliver mere kendt og brugt af folk i Århus. Skoven er utroligt populær for ryttere på heste og gåtur med hunden. I den ældre del af skoven finder du Vinterens hjerte, som er et kunstværk, af Jørn Rønnau, der står inde blandt de mange træer.

Ceresbyen i Århus
Ceresbyen i Århus
True skov Aarhus

Indkøbsmuligheder

 

Ved Anelystvej og Anelystparken ligger alle de store kæder side om side. Af samme årsag har stort set alle i Århus været en tur forbi Tilst for at handle. I Tilst finder du også de store fastfood kæder og nogle af butikkerne er kun repræsenteret i Århus med en butik her i Tilst.

Langkærparken

Ved Langkærparken ligger den lokale Fakta og i det tidligere center område finder du nu også en bager og pizzeria. Mange steder er de tomme center områder temmelig slidte at se på. Men her er området blevet smukt omdannet til en grøn oase med små buske ind blandt bygningerne.

Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus

Anelystvej og Agerøvej (foran og bag ved Bilka)

Her ligger alle de store kæder som Elgiganten | Synoptik | tHansen | Jysk | Bauhaus | BR | Hööks | Carglas | Maxi Zoo | Sport 24Outlet | HelloRider | Basis Furniture | Optik Tilst | d’IN Genbrug | Føniks | Maxi Zoo | Bilka | Pizizoo | Skousen | Kvik | Golf experten | Babysam | Hi-Fi klubben | Designa køkken |

Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus

Havkærvej

Her ved Havkærvej og Blomstervej ligger alle de store fastfood restauranter. Det er også her, at mange bilvirksomheder ligger. Hvis du er til nem og hurtig aftensmad, så finder du her KFC | Bones | Sunset | Mcdonald’s | 7-eleven.

Her ligger også Jem & Fix | Harald Nyborg og Ilva.

Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus
Tilst i Aarhus

Praktisk info – Tilst

Parkering

Da Tilst består af boligområder og store indkøbskæder, er der god mulighed for parkering.

Ved alle butikker er her gratis p-pladser.

Offentlig transport

Bus 3A kører rundt i størstedelen af Tilst.

Bus 44 | 112 har enkelte stoppesteder i Tilst.

Facebook

Facebook sider, når du bor i Tilst.

Klik på de forskellige links herunder.

Flere billeder fra Tilst

Tilst i Aarhus

Tilst gymnasium

Tilst gymnasium er en international skole, der samarbejder med andre skoler fra hele verden. Her handler det om at se verden fra forskellige synspunkter og derfor foregår en del af undervisningen udenfor skolen.

Tilst i Aarhus

Angels and Ghosts

Her ved Tilst gymnasium står denne smukke skulptur. Det er en 7 meter høj cylinder i blankt stål. Du kan både se de indgraverede blomster og de omkringliggende bygninger, der spejler sig i cylinderen.

Tilst i Aarhus

DBU

DBU Hotel og Kursuscenter ligger ved siden af gymnasiet. Selvom der står DBU på bygningen, er det et hotel, som kan bruges af alle. Her er 32 værelser klar til at tage imod gæster.

Tilst i Aarhus

Fælleshus

Ved Langkærparken ligger dette fælleshus. Her kan du få hjælp til lektier eller være med, når der er bingo aftner. Huset danner også ramme om andre fællesaktiviteter.

Tilst i Aarhus

Parkour

Ved Langkærparken ligger også denne parkour bane. Her kan du bruge alle dine skills i de forskellige forhindringer, der er sat op.

Tilst i Aarhus

Delebil

Her ved Langkærparken står der en Tadaa delebil. Bilen er en elbil, så du skal ikke pålægge brandstof oveni lejeprisen. Du kan vælge at betale pr. tur, men også på måneds abonnement.

Tilst i Aarhus

Disk golf

Tilst bypark er også en stor disk golfbane. Disk golf bliver mere og mere populær i Danmark og i Århus er her 3 baner, hvor du kan spille. Specielt de unge spiller disk golf.

Tilst i Aarhus

Skal jeg ramme kurven?

Reglerne går ud på at du skal ramme de gule kurve, der er opsat i rundt i parken. Spillet får dig også igennem træer og krat, så det er ikke altid så nemt lige holde styr på din frisbee.

Ceresbyen i Århus

En frisbee

For nogle baner koster det penge at spille på, men banen her i Tilst er gratis for alle. Det eneste du skal bruge for at komme i gang med spillet, er en frisbee, som kan købes for ca. 100 kr.

Ceresbyen i Århus

Det var kattens

Katten går en runde i sit område her ved Skjoldhøjparken. Her blandt æbletræer og rolige omgivelser kan den gå rundt som det passer.

Tilst i Aarhus

Legepladser

Der ligger 4 legepladser i Skjoldhøjparken. Her kan de mindre børn tilbringe et par timer med sjov og leg. Her ved legepladsen ligger også en boldbane, hvor de lidt større børn kan tage en bold med og spille fodbold.

Tilst i Aarhus

Børnevenligt

Området ved Skjoldhøjparken er meget børnevenligt. Her kan børn rende rundt blandt legekammerater uden, at de kommer ud på en trafikeret vej. Der er gå- og cykelstier rundt i hele området, så det er trygt at komme rundt.

Tilst i Aarhus

Træmanden

Alle som har været forbi Tilst har mødt Træmanden, der står i krydset ved Viborgvej og Havkærvej. I 2015 blev han blæst omkuld af stormen Gorm, men bygget op igen ved hjælp af lokal indsamling.

Tilst i Aarhus

Hvor skal vi parkere?

Som en lille detalje, når du parkerer ved BR i Tilst, kan du holde ved din ynglings Disney figur. Om du er til action figurer eller seje prinsesser, så er det vigtigt, hvor bilen parkeres.

Tilst i Aarhus

Tilst skole

Tilst skole ligger i naturskønne omgivelser, omkranset af høje træer. Ved siden af skolen ligger både Tilst bibliotek og aktiv center. De store boldbaner bag centret gør det nemt for skolen at flytte undervisningen udenfor.

Steder i nærheden af Tilst