Logo Nyiaarhus

BYDELE UDENFOR RINGGADEN

Udenfor den indre Ringgade i Århus ligger der mange mindre bydele. De ligger alle i nærheden af den smukke natur, som omkranser Århus. Og har hver især deres eget unikke at tilbyde.

Bydele i århus brabrand
Brabrand i Aarhus

8220 Århus N

Brabrand er en stor bydel i naturskønne omgivelser med de to største søer i Århus, og som ligger i bydelen. Her er masser af indkøbesmuligheder og Brabrand har både gamle villaer og nybyggeri.

Christiansbjerg i Aarhus

8200 Århus N

På Christiansbjerg er der både de ældre boligområder og masser af nybyggeri. Her ligger også It-byen Katrinebjerg, der er et stor uddannelsesområde samt virksomheder indenfor IT.

Hasle i Aarhus

8210 Århus V

I Hasle finder du både store parcelhusområder og boligbyggeri. Her er masser af naturskønne områder og Hasle bypark er overraskende stor. Der er også i Hasle at byens største park ligger, Marienlyst parken.

Højbjerg i Aarhus

8270 Højbjerg

Højbjerg bydel ligger ned til skønne strandområder og de store Marselisborgskove. Bydelen har forskellige supermarkeder. Dog er her ikke så mange specielbutikker.

Risskov i Århus

8240 Århus N

Risskov er en populær bydel pga. de lækre strande og skove. Her findes også alt, hvad du har behov for med spisesteder og små lokalbutikker. 

Skejby i Aarhus

8200 Århus N

Skejby er for mange kendt for sygehuset, men i bydelen er der også store parcelhusområder og boligblokke. Her er knap så mange indkøbsmuligheder, men heldigvis er der ikke langt ind til midtbyen.

Tilst i Aarhus

8381 Århus V

I Tilst ligger Danmarks største parcelhusområde. Byens eneste Bilka ligger her sammen med alle de store danske kædebutikker. Ved Tilst findes også Århus største skov, True skov.

Viby i Århus

8260 Århus S

Viby er den bydel i Århus med flest indbyggere. Her bor lige så mange som i en større provinsby. Her er også alt, hvad der er behov for til det daglige indkøb. 

Aabyhøj i Aarhus

8230 Århus V

Åbyhøj er en bydel med ældre parcelhuse og villaveje. Her holder også mange af byens industrivirksomheder til. I en lille charmende del af Åbyhøj finder du gamle bindingsværkshuse og byens gamle smukke kirke. 

Forstæder udenfor Ringgaden

Brabrand

Brabrand ligger i naturskønne omgivelser. Her har du adgang til både skove og de to største søer i Århus, Brabrand søen og Åslev Engsø. Det som bliver kaldt Gl. Brabrand, er hovedsagelig ældre patriciervillaer og parcelhuse. Mens der i den nyere del af Brabrand bliver bygget moderne og nye lejlighedsejendomme.

Fælles for stort set alle, der bor i Brabrand, er dog naturen, som ligger lige i baghaven.

Christiansbjerg

Christiansbjerg er du tæt på Århus midtby og samtidig tæt på naturen. Bydelen har været i en udvikling de sidste mange år med bl.a. IT-byen Katrinebjerg. Her ligger en del uddannelser og derfor bor her også mange studerende.

Men Christiansbjerg er også muremestervillaer og beboere, der har boet her i mange år. Du har derfor en god blanding af nyt og ældre i bydelen.

Hasle

HaHasle ligger i Århus vest ud til en pragtfuld natur og med 4 km ind til Århus midtby. I Hasle finder du en blanding af parcelhuse og lejlighedsejendomme. Og så ligger her en skøn natur, med skove og store parker.

Det er også ved Hasle, du finder Hasle bakker. Et populært område, med 3 bakker og små søer. Her er det godt at have kondien i orden, på løberuterne rundt i området.

Højbjerg

Tæt på både skove og strand ligger Højbjerg. Bydelen består hovedsageligt af parcelhuse og mindre etageejendomme og minder mest af alt, som sin egen lille by. Det er selvom Højbjerg kun ligger få kilometer fra Århus midtby.

Der er både gode indkøbsmuligheder og institutioner rundt i Højbjerg og hvis du har mindre børn, ligger det ikke langt fra Tivoli Friheden også.

Risskov

Risskov ligger i naturskønne omgivelser. Bydelen, der ligger få kilometer fra Århus midtby har fordelen af nogle af Århus bedste badestrande og smukke skove.

Det ældre Risskov består af parcelhuse og patriciervillaer. Der bliver dog bygget en del nye lejligheder rundt i Risskov, så bydelen vil i løbet af de næste par år få flere nye tilflyttere.

Skejby

Skejby ligger nord for Århus midtby. Her er en god blanding af rækkehuse, parcelhuse og lejligheder. Skejby er også et populært område for børnefamilier.

Her ligger mange store virksomheder og med Århus Universitetshospital er bydelen også godt besøgt af alle i Jylland. Er du pendler, så ligger Østjyske motorvej i udkanten af Skejby.

Tilst

Tilst er en bydel med gode indkøbsmuligheder og store skovområder. Her ligger mange virksomheder og store kædebutikker sammen med tre store boligområder. Faktisk har Tilst Danmarks største parcelhusområde med over 1.000 parcelhuse.

Ved Tilst ligger også True skov, der er et stort område med masser af mulighed for gode gåture.

Viby J

Viby er et godt alternativ, hvis du stadig ønsker lidt af byens puls, men gerne vil bo lidt billigere end inde i midtbyen. Her er en god blanding af parcelhuse og lejlighedsejendomme og mange indkøbsmuligheder.

Fra Viby torv og til Århus centrum er der 5 km og hvis du ikke har bil, er der en del busforbindelser. Ved Viby Torv ligger størstedelen af butikkerne og her har du alt, hvad du har brug for, når du skal handle.

Åbyhøj

Åbyhøj er en bydel, der til trods for, at den ligger tæt på midtbyen, er meget lokalt. Størstedelen af Åbyhøj består af parcelhuse og muremestervillaer, dog bliver der bygget nye lejligheder enkelte steder i bydelen.

I den ældste del af Åbyhøj ligger der smukke stråtækte bindingsværkshuse, og her har området sin helt egen charme.